זרע לבטלה בזמן נשיקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/23 19:36 ט בטבת התשפד

שאלה

שלום,

שלחתי שאלה שבעבר בנושא זרע לבטלה ואני מקווה שאתה זוכר וזה די חשוב בסיפור.

היום הסתובבתי עם חברה שלי, והגיע הזמן והתנשקנו, התנשקנו כמה פעמים..

אחרי שאמרנו להתראות לאחד השני, אני מרגיש שיצא לי זרע, לא הרגשתי כשהוא יצא (בזמן שהוא יצא), פשוט הרגשתי שיש זרע בליבוש.

זה נחשב לזרע לבטלה? לא הייתה שום (סלח לי על המילה) התחרמנות, לא היה שום דבר מעבר לנשיקה, ועדיין הרגשתי.

אם זה נחשב, מה אני אמור לעשות בנושא? יש תיקון לדבר שכזה?

אם זה לא נחשב, אני אשמח אם תוכל לתת לי עצות איך אני יכול להימנע מדבר כזה (המטרה שלי שאנחנו נמשיך להתנשק אך שלא יצא זרע לבטלה)

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מי שמתנשק עם חברה מעורר את היצר שלו - אין פלא שיוצא זרע.

אתה כותב (ציטוט): "המטרה שלי שאנחנו נמשיך להתנשק אך שלא יצא זרע לבטלה".

אין אפשרות כזאת. מי שמתנשק צריך להביא בחשבון שיצא לו זרע. מי שרוצה באמת ובתמים, באופן מלא לשמור ברית - לא מתנשק.

אתה צריך לבחור את דרכך: נשיקות או שמירת ברית.

הבקשה שלך היא כמו מי שיאמר שהוא רוצה ללכת בגשם ולא להירטב. צריך להחליט או ללכת בגשם או להשאר יבש - זה לא הולך ביחד.