ברכת מתיר אסורים על השבת גופות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/12/23 14:47 ו בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

לאור ימים קשים אלו עלתה בי השאלה, האם יש לברך מתיר אסורים על גופות יהודים שמשוחררות/מחולצות מהשבי?

מחד לא מדובר בבנאדם חי, מאידך יש כאן התרת ספק ונחמה מסוימת למשפחת הנרצח.

תודה רבה ובשורות טובות,

תשובה

שלום וברכה

איני מכיר מסורת כלשהי שפוסקת שהחזרת גופה לקבורה, דבר שהוא כמובן חשוב מאוד מצד עצמו - היא התרת אסורים.

זה גם נראה עיוות מסוים. אכן, תוקנה ברכת "הטוב והמיטיב" כאשר ניתנו הרוגי ביתר לקבורה, ואולי הדבר הנכון הוא לכוון דווקא בברכת "הטוב והמיטיב" (דבר שנראה פרדוכסלי) על כך שלפחות הם זכו לבוא לקבר ישראל.

כל טוב ונחמה