מדרש חופת אליהו על זיהוי הנשים כ"שוטים"

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/12/23 08:05 יג בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב במדרש נאמר "אמרו חכמים .. ואם יעלה חמור בסולם כן תמצא דעת בשוטים..."

כבוד הרב יצחק כהן בהרצאה מתוק מדבש מתייחס "אם יעלה חמור בסולם כן תמצא דעת בנשים" (יוטיוב:יוסף הצדיק, 1:15:12)

אשמח להסבר האם רמבם או רמבן מפרשים את הפסוק שוטים כלומר נשים שדעתן קלה

תשובה

שלום וברכה

אני לא יודע.

אבל לא ייפלא שכן.

הסיבה לכך אינה נובעת מהרמה האינטלקטואלית של נשים, שאינה שונה במאומה משל גברים, אלא בשל תנאי החיים:

תאר לך בית בלי חשמל, מים בברזים, טיטולים, כירת גז, מכונת כביסה, וכו' וכו' ואת השעבוד המוחלט של נשים לעבודות אלה, כיוון שהבעל מתפרנס בחוץ -

ואז תבין את הפער שבין היכולת הנשית, ובין אפשרויות המימוש של יכולות אלה, וזו סיבה פשוטה מפני מה הן היו מזוהות עם "שוטים".

אשרינו שאנו במקום אחר.

כל טוב