השפעת אדם בודד ברמה הלאומית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/23 09:42 ב בטבת התשפד

שאלה

שלום,

בזמן שלטונו של אחאב, אפילו שהוא היה מלך רשע, מסופר שעם ישראל היה באחדות ולא דיברו רכילות איש על רעהו ולכן המצב המדיני/צבאי היה טוב.

לעומת זאת, בתקופת יהושוע בניסיון הראשון לכיבוש העי, אדם בודד (עכן) שעשה חטא בכיבוש יריחו, גרם על פניו לתבוסה בקרב ולנפילה של 3000 חיילים שעל פניו לא היו קשורים לחטא של האדם הבודד הנ"ל כלל...

תהיתי, באילו מקרים אנו מניחים שחטא של אדם בודד יכול להשפיע ברמה הלאומית - עד כדי כך שחיילים שלא קשורים אליו מתים בקרב שנגרם בשל הפסד בגלל חטאיו, ובאילו מקרים אנחנו מניחים שההתנהגות ברמה הלאומית רק היא גוררת תוצאות ברמה הלאומית?

תודה!

יוני

תשובה

שלום וברכה

הלוואי וידענו.

בימים שבהם יש נבואה – זה בדיוק תפקידו של הנביא.

לפענח את המציאות בפענוח האלוהי.

כתבתי על כך ספר שלם: "יראה ללבב".

אולם ניתן להניח שהשפעת אדם אחד כגורם יחיד נובעת מכך שלמעשה מדובר בהיותו קצה קרחון, המעיד על כך שהציבור כולו היה לקוי, אלא שהדברים מופיעים בו.

אשמח אם תראה בדיוק את הדברים על העי:

ויותר ארוך ומדויק: https://www.hatanakh.com/es/node/21441

האם יש לך הצעה אחרת ?

כל טוב