איך להתמודד עם חרדת מוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/12/23 14:04 כז בכסלו התשפד

שאלה

שבוע טוב. בחודש וחצי האחרונים מאז שאיבדתי הרבה אנשים קרובים במלחמה באו לי מחשבות על המוות ועל העולם הבא שהפכו מהר מאוד לחרדות שמפריעות לי בתפקוד היומיומי. כל אדם שאני רואה אני פתאום נלחץ מהיום שבו הוא ימות בן אדם שיקר לי מאוד כמו אמא שלי ויש לי דפיקות לב מהירות וכאבים בחזה ובכלל כל יום ברגע שאני קם יש לי דפיקות לב מהירות. יש לך עצה בשבילי?

תשובה

שלום וברכה

ליבי איתך.

ומבקש לחבק ולאמץ.

שתי עצות קצרות:

ראשונה - זה הזמן ללכת לאיש מקצוע. רופא. פסיכולוג. מותר להיעזר במצבים אלה. חובה לעשות זאת. הם אנשי מקצוע. הם למדו לסייע במצב הזה - לא כמציאות של קבע, אלא כ״פיגומים״ לעת הזו;

שניה - לסקור את עצמך, ולבדוק מה כן מחזק אותך. זה יכול להיות לשתות משהו; יכול בכיוון אחר - אמירת תהילים; בכיוון אחר - מפגש עם חברים. להציב כעת את היעד במטרה להיטיב עם עצמך: לא לפי מה שחשוב, כי אם לפי מה שמיטיב.

אלו עצות שאני מכיר.

כל טוב ושמחה