יהרג ואל יעבור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/12/23 07:10 כז בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלה קצת לא נעימה.

האם בחורה או גבר הנמצאים בשבי ונאנסים ע"י השובים חייבים למצא דרך להתאבד?

אני פשוט יודע שיש 3 איסורים שזה יהרג ובל יעבור ואחד מהם הוא גילוי עריות.

למרות שלא מצאתי שום איסור ב 7 מצוות בני נוח לגבי אונס.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בשום אופן לא להתאבד. זו תפיסה שגויה של המושג: "יהרג ואל יעבור".

אין שום מצווה להתאבד, חלילה.

"יהרג ואל יעבור" - דרישה ממי שמאימים עליו שאם לא יציית יהרגו אותו.

שפיכות דמים - אומרים ליהודי: "אם לא תהרוג... נהרוג אותך". הוא נדרש לא להרוג גם אם יהרגו אותו.

כך "אם לא תשתחווה לפסל נהרוג אותך... אם לא תשכב עם אחותך... נהרוג אותך".

יסרב גם אם יהרג.

אבל בשום מקרה לא נדרש להתאבד.