איך קבעו שהיום הוא באמת היום לפי בריאת העולם?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/12/23 20:32 כו בכסלו התשפד

שאלה

שלום וברכה.

יש לי שאלה שמעסיקה אותי מעט לאחרונה. היום לפי בריאת העולם.

ידוע לי שחידשו את לוח השנה העברי שלנו לפני 1700-1800 שנה. אז איך בעצם קבעו את הימים? איך אני יודע שהיום באמת יום שישי לפי בריאת העולם ולא יום שני לדוגמא? האם יש איזשהו סיכוי שטעו או שפעלו ע"י השערה? הרי גם בלוח שנה הלועזי היום בשבוע שלנו הוא גם היום בשבוע שלהם.. איך קרה הסינכרון הזה?

כשאני שומר שבת אז אני באמת שומר את השבת לפי ימי בריאת העולם האמיתיים ולא חלילה את יום שני, שלישי או רביעי?

אולי השאלה מוזרה מעט אבל אשמח לתשובה.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל הלוחות הם על פי הלוח העברי ולכן יש סנכרון בלוחות, כמו כן יש לנו מסורות מתי היו המולדות באותה תקופה והיא עוברת מדור דור. המסורת הזאת לא הופרה מעולם והיא מוחלטת. אמנם על אורך ימי בראשית יש מחלוקות אבל על סדר הימים אין מחלוקת כלל.

חחנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ