תרופה שמקורב מחזיר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/12/23 21:09 כד בכסלו התשפד

שאלה

שלום,

אני סובלת כ 14 שנים מתת פעילות בלוטת התריס ומהסימפטומים של המחלה שמקשים על ההתנהלות היומיומית. ניסיתי את כל התרופות הקיימות בשוק, אף אחת לא הועילה, חלקן גם הזיקו. לאחרונה הציעה לי הרופאה לנסות t4 ממקור טבעי. ערכתי תחקיר והבנתי שמקור התרופה הוא מחזיר. האם מותר להשתמש בתרופה?

תודה, בשורות טובות וחג חנוכה שמח

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בתשובה של אתר כושרות הם יוצאים מתוך הנחה שלתרופה אין טעם של בשר חזיר. להלן סיכום התשובה:

חולה הנוטל לרפואתו תרופה שטעמה פגום:

כאשר האיסור עומד בפני עצמו – מעיקר הדין מותר לאוכלה,

אם ניתן להשיג את אותה תרופה עם כשרות יש לרכוש תרופה עם הכשר.

אם האיסור מעורב בהיתר - מותר גם כשרבה האיסור על ההיתר.

הערה: כפי שכתבנו בפתיחה במאמר זו דנו בתרופות ויטמנים שטעם פגום. תרופות וויטמנים שטעמם אינו פגום ולא מצוין עליהם סימן כשרות זקוקים להתייעצות עם מורה הוראה.

קישור לתשובה המלאה: https://www.kosharot.co.il/%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA