צינור מים בשבת.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/23 23:28 כד בכסלו התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול, האם זה מלאכה וחילול שבת בעצם לפתוח את הברז? כי הצינור מים הראשי הוא ככל הנראה עם משאבה . וגם הדוד מים שממנו המים מגיעים . כל פעם שיוצאים ממנו מים ומגיעים לברז, הדוד מתמלא מחדש מהמים שבצינורות עם המשאבה. האם זה חילול שבת? ואם כן מה יש לעשות עם זה?? ואיך לפתור זאת שלפתוח את הברז מים בשבת (לשתייה או לשירותים לשטוף ידיים וכ׳ו או להורדת המים באסלה ) לא יהיה חילול שבת.

תודה רבה רבה על השקעת זמנך במענה לתשובה שלי, מעריכה המון.

שבת שלום

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לדעת מהו הצינור שאתה שואל עליו, האם השאלה בצנור מוליך מים שמעלה את המים לבניין וזה לא תלוי בדירה מסוימת או במים היוצאים מהבניין, יש לו מנגנון אחר, אם זה צנור יחידי בדירה עצמה בד"כ אין הפעלת שעונים, אבל צריך בדיקה בייחוד שכל אלו מלאכות דרבנן אינן רצוית או נזקקות לי לצרכי. בכו"א יש לחדד את השאלה.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ