נזק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/23 23:00 כד בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב, אני עובד במחסן של סופר, קרה מקרה שאחד שעובד איתי לקח בוקסא שלא שלו עם רשות, לקח עליה אחריות. הוא שם את הבוקסא באמצע המחסן, ואני כשבאתי למחסן ורציתי להתחיל לעבוד הזזתי את הבוקסא הצידה שלא תיפגע. בלי ששמתי לב כאבל אוקס עם מתאם נפל והתנתק מהבוקסא ונהרס. השאלה היא מי צריך לשלם על המתאם שנהרס. אני, או זה שלקח אחריות על הבוקסא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בדיני ממונות צריך לשמוע את שני הצדדים, כך שאי אפשר לפסוק בלי שמיעת הצד השני. לעניין הדין הכללי הוא שאדם מזיק אפילו חפץ שאינו שלו ואפילו שהונח בצורה לא נכונה, על המזיק להתבונן שלא גורם לנזק אפילו שברור שהחפץ של אחר.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ