חתונה בזמן מלחמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/23 22:56 כד בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב,

אני יוצא תקופה בת 4 חודשיים אם בחורה אשר ליבי חפץ בה, ואני כמו רבים מחברי הוקפצתי בצו 8.

בתחילת המלחמה חשבתי שהכי טוב שאחכה לסוף המלחמה כדי שאוכל להתחתן בנחת ולא תחת שמי המלחמה, עכשיו שאני נמצא אחרי חודשיים במלחמה ואני לצערי לא רואה את סוף המלחמה רציתי לשאול זה נכון וכדאי ונכון לתכנן חתונה לעוד כ4 חודשים?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה נכון שאין אנו יודעים את זמן סוף המלחמה, ולכן אנו צריכים להחזק ולהקים בתים טובים בישראל, בתים מלאי שמחה ואמונה. וככל שתקדים להתחתן ולהקים בית נאמן ייטב לך ולעם ישראל. אמנם צריך לקחת בחשבון גם את יחס ההורים למהלך כזה, ואם הדברים מסתדרים מכל הצדדים, גם הקב"ה יצטרף עמכם להקמת ביתכם.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ