כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/23 23:06 כד בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה בנוגע לכבוד שלי לאמי .

אני הכי קטנה בבית, מאז שאני זוכרת את עצמי אמא שלי תמיד הייתה עצבנית אבל שהייתי קטנה זה לא היה מופנה אליי, זה היה לאבא שלי הרבה עד שהם התגרשו וקצת לפני היא כבר התחילה לקלל אותי

ולהתנהג אליי לא יפה , התחלתי להתחזק לפני 4 שנים בשמירת שבת ולפני שנה וקצת בצניעות.

כל פעם שהיא רבה איתי היא אומרת לי ״ה׳ ישלם לך אני מאחלת לך שכל הדברים הרעים יתגשמו לך הכי מהר״ , אומרת לי ״את מחוקה אצלי״ ״תישרפי״ ועוד קללות יותר גרועות לצערי..

היא אומרת לי שכל הדרך שלי בהתחזקות לא שווה כי אני לא עוזרת לה ואני עוזרת לה המון! פשוט אם פעם אחת אני לא עוזרת היא מתפוצצת עליי וגם אם אני עוזרת זה לא משתנה

הנפש שלי כבר הרוסה ממנה, אני לא יודעת מה לעשות היא רק פוגעת בי ואני מבקשת כל פעם אחרי ריב איתה סליחה מבורא עולם שלא שלטתי בעצמי ומבקשת ממנו שאצליח לכבד אותה למרות הכל.

הרב מה אני יכולה לעשות? אני צריכה להישאר איתה ככה? לספוג את כל זה? היא יורדת על הגוף והמשקל שלי , היא משפילה אותי ליד חברות

תשובה

בס"ד

שלו וברכה

אם את יכולה לגור בפני עצמך עדיף, ואז לא תצטרכי להגיע למצבים לא נעימים.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ