תפילה ואמונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/12/23 17:11 כג בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתבתי לך שאלה לגבי חתונה ואמרת לי שלחכות למה שהשם יחליט זוהי גישה לא נכונה לחיים ואנו צריכים לפעול.

אם כך, למה אומרים שהמקום שבו אנחנו נמצאים כרגע הוא הטוב עבורנו? איך אדע על מה צריך להתעקש? האם לרדוף אחרי משהו שאולי הוא לא טוב עבורי הוא לא נזק?

היכן עומד הגבול בין להאמין שמה שהשם בחר בשבילי הוא הטוב עבורי לבין להתאמץ על מה שאני רוצה?

תודה!

תשובה

שלום לך

אדם נשלח לעולם כדי לפעול בו. לכן חובתו להשתדל להתנהג ולהשיג כל שיכול במצוות ובתורה.

מה שאנשים אומרים זה כדי להרגיע בדיעבד, אבל זה עלול להיות פתח לעצלות ולהיא עשיה - לכן תתעלם מדברים כאלו

בברכה דוד לוי