שיר השירים בזוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/23 23:36 כב בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אם אני בזוגיות(רוצה שהחתונה בע״ה תקרה בזמן שצריך שהשם יבחר) מותר לי לקרוא שיר השירים? אומרים שזה תפילה לזיווג הגון אבל ברוך השם אני בזוגיות האם זה לא טוב לקרוא את זה?

תודה

תשובה

שלום לך

שיר השירים הוא אחד מספרי התנ"ך ומצווה ללמוד אותו לעומק. מותר לקרוא אותו בכל זמן ובכל ענין.

בנוסף על פי ההלכה עליך להתאמץ להקדים את החתונה ככל שניתן ולא להשאיר זאת ל'השם יבחר' - זו דרך לא נכונה לחיות בעולם הזה. הקב"ה שלח אותנו לכאן כדי לפעול, כמו שחובה עליך להתאמץ לדאוג לפרנסתך וכמו שעליך לקנות יין לקידוש וכד' , כך חובה עליך להתאמץ להתחתן בהקדם האפשרי.

בהצלחה

דוד לוי