מסננת פסטה בתוך כיור שמשמש לחלבי ובשרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/12/23 01:07 כה בכסלו התשפד

שאלה

שלום,

יש לי כיור במטבח שמשמש לחלבי ובשרי. האם יש בעיה לשים בתוכו מסננת פסטה ממתכת ולשפוך סיר עם מים רותחים ופסטה אל תוך המסננת? אם יש בעיה, אז איך לעשות? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה איננה רק על המסננת אלא כל הכיור יתכן שהוא בלוע מבשר וחלב. אם אין חשש לבליעת בשר בחלב בכיור גם אין בעיה במסננת.

לכן לכתחילה כדאי להניח בקערה (מנוקבת) בפני עצמה את הפסטה עם המים ואז המים יצאו מהכלי ולא יהיה חשש.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ