אם בשבת, מישהו חייב דחוף לשירותים, והוא סובל מכאב בלתי נסבל וחזק מאוד ובאפשרותו יש מעלית שבת ומעלית רגילה, האם מותר לו בגלל דחיפות לשירותים לעלות במעל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/12/23 20:46 כו בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

עברתי דירה לבניין גבוה ובו מעליות, ואני גר בקומה 9. ואחותי הסבירה לי על איך פועלת המעלית, וירדנו קומה, ואז תקף אותי כאב חזק ובלתי נסבל וצורך דחוף לשירותים. ובמעלית שבת לוקח יותר לאט להגיע מאשר במעלית רגילה, כי היא עוצרת ליד כל קומה, ולוקח לה יותר זמן להגיע לקומה הרצויה.

ואני לא יכולתי לסבול גודל של כאב כזה, אז אחותי הביאה אותי למעלית רגילה שאגיע הביתה יותר מהר לשירותים. ופעלתי ככה מחוסר ברירה.

האם במצב כזה, מותר לנסוע במעלית רגילה בשבת.?

אם לא, אז מה עושים במצב כזה.?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדרך הנכונה להכנס אצל השכנים הקרובים ביותר ולבקש להשתמש בשרותים. המעלית יש בה לפעמים הבערה מהתורה או מדברי חכמים, ולכן אין לעשות זאת בשבת. אם יש גוי שמפעיל את המעלית אפשר להשתמש.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ