הבטחות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/12/23 20:53 כו בכסלו התשפד

שאלה

הבטחות זה רק בין איש לאיש? או שהם יכולות לתפקד כמו נדר? ומה דין המפר הבטחה?

ומה קורה לאדם שמבטיח ומתחרט על ההבטחה? הרי אין לזה התרה כלשהי.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הבטחה איננה נדר שאיננה בלשון נדר.

אמנם אסור להפר הבטחות שונות שיהיה הן שלך הן ולאו שלך לאו, (ב"מ מט ע"א). ויש בכך גדר של מתנה מחייבת. ויש עוד הרבה צוויים על ועונשים על מי שלא עומד בדבורו, מי שפרע מדור המבול יפרע ממי שלא עומד בדבורו. וכד', ויש לדעת את הדברים במלואם כדי להכריע.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ