בקשר לפיגוע בירושלים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/23 13:52 כא בכסלו התשפד

שאלה

מה דעתך הרב על אותו בן אדם שמו יובל קסטלמן,ישראלי שהרג בלי לחשוב פעמיים את המחבל והחיילים שלנו בשוגג ירו עליו והרגו אותו כי חשבו שהוא מחבל? המקרה שלו לא יוצא לי מהראש?

האם יזכה לשבת גבוה בגן עדן בזכות הגבורה שלו? כל כך מקרה עצוב אנחנו כל היום שומעים על עוד ועוד מקרים עצובים שהלב כבר מדמם

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גם אני מאוד מוטרד ממה שקרה שם. יש לכך השלכות חמורות מאוד.

עכשיו אזרחים טובים לא יתערבו בחיסול מחבלים מפני שיחששו שבסוף הם יהיו הקרבן, כמו שקרה כאן.

לכן חייבים לחקור את האירוע הזה באופן מלא ולפעול לפי מסקנות הברור.