גיליתי שאחי נמשך לגברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/12/23 06:30 כ בכסלו התשפד

שאלה

אז כמו שכתוב בכותרת.. ואו אני בצמרמורות לא חשבתי שזה יכול להגיע גם לבית שלי

אני נחשפתי להודעות של אחי שיש בו תוכן מיני עם גברים אני עדין המוממה.. אנחנו משפחה דתית , אין שום סיכוי שאני זאת שפותחת את הנושא הזה כי זה אמור לבוא ממנו

הוא בן 18.. הוא כן מאוד נשי בהתנהגות אבל בחיים לא חשבתי שהוא כזה.. אמא שלי גם ניסתה לשדך לו מישהי פעם אחת והוא אמר לה שאין לו בעיה ודוקא כן הראה עניין

אני נורא מבולבלת יודעת שברגע שהנושא הזה יעלה הבית לא יהיה אותו דבר וגם אמא שלי חולה זה יעשה לה רע מאוד

השאלה שלי לפי ההלכה,גבר שיש לו משיכה לגבר אסור לו לקיים יחסים זה אני יודעת אבל מה לגבי חתונה? הרי לא יוכל להתחתן עם אישה ולשקר אותה.. אז הוא פטור מחתונה? רק צריך שיעמוד בנסיון שהשם נתן לו? כל כך עצוב לי

תשובה

שלום וברכה

הבה נצעד צעד צעד.

ראשית – את. שלך קודם לשל אחרים. לזכור תמיד שהחיים שלך אינם תלויים במה שיתרחש במקומות אחרים, גם לא אצל אחיך או הורייך. החיים שלך הם בידך, ותקעי יתד חזקה שתזכיר לך את זה שוב ושוב.

יכול להיות שאחיך נמשך לגברים. יש כאלה. יכול להיות שלא. יכול להיות שהוא לא יודע, והוא מנסה לבחון את עולמו. בדיוק כמו שכתבת - זהו נושא שהוא יצטרך לפתוח. את צריכה להיות שם ביום שהוא יחליט לפתוח את הנושא, ולהיות מי שתוכל להיות לו אוזן קשבת.

וביום שהוא יפתח את הנושא – יתחיל מסע ארוך. מסע ארוך ביחס לאמך. מסע ארוך שלו עצמו, שהלוא כמו שכתבת – אי אפשר להינשא לאישה מתוך שקר. זהו איסור מוחלט, וזה גם לא יצליח. אבל יעמדו בפניו אפשרויות נוספות. זהו מסע לא פשוט, ובוודאי שלא בעולמנו הנאמן להלכה.

וכך, אט אט, תסללו את הדרך.

ואשמח לעזור עוד.

כל טוב ושמחה