כמה שאלות בדיני ברכות, ותפילה נגד חרדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/12/23 06:37 כ בכסלו התשפד

שאלה

אתה יכול להסביר לי באופן מה מברכים על אוכל? מה הברכה שמברכים על כל דבר? וגם אשמח אם תוכל להסביר על נטילת ידיים איך ומתי. גם אם תוכל אשמח שתתן לי תפילה נגד פחדים וחרדות ולהשגת שלווה נפשית. תודה רבה מראש כבוד הרב ושיהיה לכולנו שבוע טוב ומבורך.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון שלך להקיף את הכל.

א. דיני ברכות הם דינים מורכבים. כדאי קודם כל לפגוש אותם בפשטותם, בגדול: על לחם מברכים "המוציא לחם מן הארץ"; על דברים אחרים המכילים קמח מברכים "בורא מיני מזונות"; על פירות – "בורא פרי העץ"; על ירקות – "בורא פרי האדמה"; על כל השאר, או כשיש ספק מה לברך: "שהכל נהיה בדברו". יש המון המון פרטים, אבל כדאי להתחיל בזה.

ב. נטילת ידיים: בעיקר יש ליטול בבקר כשקמים – שלוש פעמים על כל יד ולברך "על נטילת ידיים"; לאחר יציאה משרותים, ולברך ברכת "אשר יצר"; ולפני אכילת לחם – ולברך "על נטילת ידיים".

ג. כיצד אני מציע להתפלל נגד פחדים וחרדות ? בשני חלקים. לומר כמה פרקי תהילים, כל פעם קצת ופרקים אחרים, ועל ידי כך להתכלל בדרך בה פונים לקב"ה; בחלק השני – להתפלל במילים שלך, ולבקש מהקב"ה שיסיר מעליך את הפחדים והחרדות.

כל טוב ושבוע טוב