התייעצות כיצד לנהוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/11/23 18:02 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב.

בעבר הייתי כותבת המון טקסטים, סיפורים עם מוסרים, סיפורים אישיים ,שירים וכיוצא בזה. הייתי מקבלת תשבחות על הכתיבה וככה התחלתי להבין שיש לי כשרון שחנן אותי השם יתברך אם אנשים מאוד מתחברים , אני סך הכל כתבתי מה שהרגשתי. כעת הכל שמור לי נטו בנייד .

יש שם תוכן מגוון גם מלפני שהתחלתי להתחזק . שאלתי לכבוד הרב היא האם למחוק את כל הטקסטים מבלי לבדוק אותם פשוט לעשות על הכפתור מחק הכל. או לעבור אחד אחד לקרוא ולשמור את הכשרים מבניהם? (החשש על פגם הקריאה/ראייה-זכרון וכו'. והשיקול מכיוון שאיני רוצה שישמר תוכן לא כשר בנייד)

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לדעתי נכון לשמור את הכל. ליצור מעיין ספריה - ארכיון שם נשמרות כל יצירותייך. אפשר במחשב או בדיסק און קיי.

אני בטוח שגם לפני שהתחלת להתחזק היית רצינית ואחראית. אני מניח שהדברים שכתבת כחילונית אינם מושחתים ומזיקים. אפשר שבעוד זמן תוכלי לחזור לדברים שכתבת, לעשות בהם שינויים מתאימים ולהפוך אותם לראויים ומבורכים. כמו שתשובה מאהבה הופכת זדונות לזכויות גם אהבה כלפי היצירות שלך יכולה להעביר אותן מחול לקודש.

הרעיון שלא יהיו בנייד תכנים לא כשרים הוא נכון. לכן בנייד תשמרי רק דברים כשרים וראויים.