שם לבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/23 18:50 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום, נולד לי בן אני רציתי לקרוא לו אורן לפני שנולד, אך באשפוז שמעתי סיפור מיולדת בחדר שהילד הקודם שלה מת בגיל שנה וחצי וקראו לו אורן. זה ערער אותי ואח״כ אמרו לי שבשיכול אותיות אורן=נורא.

אז אני עדיין מאןד אוהבת את השם, אבל שוקלת עוד שמות- אלון, יובל, נח, ובעדיפות שניה - יהודה או תומר.

איזה שם יהיה טוב? התינוק כבר בן כמה שבועות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ב"ה ילדת בן חמוד ומתוק בבריאות ושמחה, על כך צריך לתת הודיה לקב"ה שהכל עבר בשלום, ועל כן כדאי להודות למי ששמר אותך ואת הילד מכל צרה ומחלה ואי"ה תשמחי בו, ולכן יהודה הוא שם טוב. ואם תראי חתימתי תראי גם שאם שמח בשם זה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ