הגעלת סיר חדש בבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/23 17:42 כא בכסלו התשפד

שאלה

רכשתי סיר חדש שלא יוצר בארץ, אין לי מקווה כדי לטבול .האם אוכל לעשות זאת בעצמי בבית ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תבורך חסידות חב"ד שמתגייסת למשימות כאלו.

להלן קישור לאתר שלהם: https://kosher4u.co.il/main

יש שם טופס (וירטואלי) שממלאים ושולחים אליהם, הם יוצרים קשר בחזרה.

אני מעריך שאם תפני אליהם הם יסייעו לך גם להטביל את הסיר החדש.

נ.ב. בכותרת רשום 'הגעלת סיר חדש' - טבילה והגעלה הם שני דברים שונים. יש סירים חדשים שמלבד הטבילה, צריכים גם הגעלה בגלל חשש שמרחו אותם בשומן טרף.

תוכלי לבדוק את העניין עם הנציגים של חב"ד שיבואו אליך. אם צריך הגעלה הם עושים גם הגעלה.