להדבק בתלמידי חכמים ואנשים איכותים ומקצועים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/11/23 18:30 טז בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

יש לי שני שאלות בבקשה:

1-איך מכירים תלמידי חכמים להדבק בהם?

2-האם המצווה כולל גם אנשים איכותים וחכמים שלומדים מקצועות חול ומצטיינים בהם ואחר כך הם עובדים ומצטייינים בעבודתם? כדי ללמוד מאנשים מקצוענים ואיכותיים ולהדמות להם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. דבקות בתלמידי חכמים היא מדתית: אפשר יותר ואפשר פחות.

אפשר לדבוק בחכם ולקבל ממנו השראה והדרכה אפילו לאחר פטירתו. רבים כיום דבקים ברבי נחמן או ברב קוק או בחזון אי"ש. וודאי בגאון מוילנא, בבעש"ט וכד'. עושים זאת על ידי לימוד תורתם והכרות מעמיקה עם דרכם.

אפשר לדבוק בחכם על ידי למידה מתוך ספריו. אפשר להתאמץ לבוא לשיעורים שלו. אפשר להתקרב יותר, לפגוש אותו ולקבל ממנו הדרכה אישית.

אפשר להכיר חכם דרך למידת משנתו, אפשר לקרוא ספרים על דרכו, אפשר להצטרף לחבורת תלמידיו, להגיע לשיעורים ולשיחות שלו.

לשם כך צריך להכיר את חכמי הדור. ללמוד מספריהם או לבוא לשעוריהם. בסופו של דבר אדם מרגיש חיבור מיוחד עם חכם שיכול לקדם ולרומם אותו ואליו הוא מתקרב.

2. אני פוגש לעיתים קרובות בעולם החול, אנשים חכמים וטובים שיש מה ללמוד מהם. אני משתדל ללמוד מהם כמה שיותר. העניין הוא שאצל חכמים מדובר על השפעה שמרוממת ומדרבנת אותך להיות יותר צדיק, טהור וקדוש, זה לא מצוי אצל חכמים בחוכמות חול.