ממש חשוב בשבילי!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/11/23 00:08 טז בכסלו התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול כמה שאלות.

א׳- האם מותר לי לשים דורדוראנט (רטוב, לא סטיק.) בשבת. כי אם לא הבגד כנראה יסריח. אבל בכללי האם מותר לשים?

ב׳- האם מותר להשתמש באבן חלקה כזו. (שמוכרים בחנויות טיפוח) והיא אמורה להחליק את העור ולעשות קו לסת יפה וגומות חיוך. כנראה שזה לא עובד. אבל מבחינה הלכתית. האם מותר להשתמש בה? בשביל להיות נאה ויופה? או שזה נחשב לשנות את מה שהקב״ה ברא באדם, וזה אסור הלכתית?

תודה רבה רבה על השקעת הזמן במשוב לשאלה שלי.

שוב תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. דאודורנט נוזלי אפשר לשים בשבת לא על הבגד רק על הגוף.

ב. אינני מכיר את האבן הנ"ל, אבל אין איסור להתיפות בהלכה, אדרבא התורה רוצה שאנו נתנאה לפני הקב"ה ונהיה נאים לעבודתו.

בהצלחה בכל מעשה ידך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ