לחמי תודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/11/23 06:13 יג בכסלו התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

ספר החינוך מצוה קמא - מצות מעשה זבח השלמים

ויקרא ג', א'

דע כי משלשה מינין של שלמי יחיד, האחד הוא קרבן השלמים הבא בלא לחם עמו, והם שלמי חגיגה ושמחה, ואלו הן הנקראין שלמים, והשני שלמים הבאים עם הלחם הידוע, והוא הבא בנדר או בנדבה, ואלו השלמים נקראים תודה והלחם הבא עמו נקרא לחם תודה, והמין השלישי שלמים שמקריב הנזיר ביום מלאת ימי נזרו (מצווה שעז), והן באין גם כן עם לחם, ואלו השלמים נקראים איל נזיר (1. כל מקום שנאמר בתורה איל או אילים הם כבשים בני שנתיים).

מה הכוונה

עם הלחם הידוע

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

נתייחד קרבן תודה שיש להביאו עם לחם. כך כתוב בתורה:

"(יב) אִם עַל תּוֹדָה יַקְרִיבֶנּוּ וְהִקְרִיב עַל זֶבַח הַתּוֹדָה חַלּוֹת מַצּוֹת בְּלוּלֹת בַּשֶּׁמֶן וּרְקִיקֵי מַצּוֹת מְשֻׁחִים בַּשָּׁמֶן וְסֹלֶת מֻרְבֶּכֶת חַלֹּת בְּלוּלֹת בַּשָּׁמֶן:

(יג) עַל חַלֹּת לֶחֶם חָמֵץ יַקְרִיב קָרְבָּנוֹ עַל זֶבַח תּוֹדַת שְׁלָמָיו".

וזה מה שכתוב בהמשך המשפט בחינוך: "... ואלו השלמים נקראים תודה והלחם הבא עמו נקרא לחם תודה, ...".

כל טוב