חלום על אשתי ותפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/23 15:55 יג בכסלו התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אתמול בלילה חלמתי חלום מטריד ובחלום אני שוכב במיטה שלי ישן בזמן לילה ומעל ראשי על גב המיטה תלויים תפילין של ראש ובצד המיטה על ידי עומדת אשתי מסתכלת בי ומקפלת טלית החלום הרגיש מוחשי מאוד והעיר אותי בבהלה חלום דומה היה לי לפני שבועיים ובחלום הייתי מונח על רצפת חדר רחצה שאיני מכיר ועל שפת האמבט ישבה אישתי נראתה מבוגרת נורא והסתכלה בי בלי לומר דבר הקצתי מהחלום גם כן בבהלה רבה.

אשמח לעזרתו והכוונתו של כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התגובה הנכונה לכל חלום מטריד. לבוא לבית הכנסת, בזמן ברכת כהנים לומר את התפילה המיוחדת לחלומות:

''רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי.

אני נרתע מלפרש חלומות. זו מלאכתו של פסיכולוג. פסיכולוגים לומדים ומתמחים בפירוש חלומות.

לכן, באפן מאוד פשטני, כדי לא להשיב ריקם,

אתייחס לשלשה דגשים בחלום שלך - לשווה ולשונה ביניהם:

1. הצד השווה = בשני החלומות אשתך מסתכלת עליך, בשניהם אתה מתעורר בבהלה. וודאי אי אפשר לקבוע בבטחון, אבל עולה מכאן שיש דברים שצריכים בירור ביחס שלך לאשתך: או דברים שרובצים על המצפון שלך או דברים שקיימים ביניכם ועליהם אתה צריך לשוחח אתה.

2. הצד השונה = בחלום השני אשתך מבוגרת נורא. אפשר שזה רומז לערבוב או בלבול בין הרגשות שלך לאשתך ולאמא שלך.

3. הבדל נוסף = בחלום הקודם אתם בחדר רחצה. בחלום האחרון יש שני חפצי קודש שלא נמצאים עליך ולא נמצאים במקומם הטבעי: התפילין שבצד המיטה והטלית שאשתך מקפלת - אפשר שהמצפון שלך קשור לפגיעה בקדושה.