לקראת שבת - יום שישי מהצהריים עד כניסת השבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/23 15:40 יג בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

האם מותר ללמוד לפני כניסת השבת החל ממנחה? קראתי בפניני הלכה שאסור לעבוד בחצי יום לפני כניסת השבת, מה זה אומר לגבי לימודי קורס בתכנות במחשב?

בברכה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. לא דייקת בדבריך. בפעול מחמירים על שעתיים וחצי לפני שבת ולא חצי יום.

ציטוט מפניני הלכה: "הואיל ודין זה מדרבנן, אפשר לסמוך על הדעה המקילה ולעבוד עד שעתיים וחצי לפני שבת".

2. דברים שמותר לעשות בשבת וודאי אפשר לעשות גם לפני שבת. לכן לכתוב וללמוד במחשב אפשר עד שעתיים וחצי לפני שבת. ללמוד מספר ומחברת אפשר עד שבת.