תחושת עלבון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/23 13:18 ט בכסלו התשפד

שאלה

לאחרונה אני מרגיש שקבוצת אנשים בגילי שאני חייב לפגוש בהם מתנהגים אליי בצורה משפילה הם חושבים שאני לא שם לב שכל פעם שאני מגיע הם מתבאסים ומחכים שאני אלך ורומזים לי שאני לא מספיק טוב ושאני לא עושה מה שצריך ולא רוצים שאני אהיה חלק אבל אני חייב להגיע לאותו מקום שהם נמצאים בו בצורה קבועה אשמח אם כבוד הרב ייעץ לי מה לעשות האם לדבר עם אחד מהם ולהסביר לו שמה שהם עושים לא בסדר או לשתוק ולהמשיך לספוג פנימה את כל העלבונות ידועה לי מעלת הנעלבים ואינם עולבים אבל אינני מסוגל יותר להבליג

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

'נעלבים ואינם עולבים' פרושו לא מעליבים בחזרה. אתה לא חושב להעליב בחזרה. אתה חושב להסביר להם שהם משפילים אותך ופוגעים בך. לכן גם אם תסביר להם ותתבע מהם להפסיק לפגוע בך זה לא מקלקל את המדרגה הנפלאה שלך להיות 'מהנעלבים ואינם עולבים' כי אתה בכל מקרה לא מתכנן להעליב אותם בחזרה.

אתה צודק לחלוטין בדרך שאתה מבקש לנקוט כי אי אפשר לצפות מאדם שיהיה מושפל באופן קבוע ובכלל לא יגיב, זו דרישה בלתי אפשרית.

אתה יכול לדבר עם אחד מהם, אתה יכול לדבר עם כולם, אתה יכול לדבר עם כמה מהם - כל אחד באופן אישי. תבחר בתגובה שתביא את התוצאה הכי טובה.