עיקור וסירוס חתולי רחוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/11/23 23:25 ח בכסלו התשפד

שאלה

שלום וברכה,

קראתי את התשובה בעניין ההיתר למכור לגוי חתולי הרחוב בשכונה שלי בירושלים לצורך הסירוס והעיקור שלהם. השאלה שלי היא איך אפשר בפועל למכור לגוי את החתולים? אני לא מכירה גוי שיקנה אותם... אם אפשר לקבל הבהרה בנושא. חתולי הרחוב אצלנו מתרבים בלי הפסקה ואנו רואים ליד הבית חתולים חולים ומורעבים וגורים בלי סוף עם בעיות עיניים ויש גם גורים נטושים שבוכים כי רעבים וחולים ואין מי שיטפל בהם. יש גם הרבה שכנים שסובלים מהחתולים ויד כאלו שמתעללים בחתולים. לצערי העירייה לא עושים כלום בעיניין. קשה לראות את כל הצער הזה כל הזמן. לכן אנחנו רוצים להביא כמה שיותר חתולים לעיקור, אך כן רוצים לנהוג לפי ההלכה. לכן נשמח להסבר איך אפשר למכור לגוי וכו. תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לפנות למועצה דתית בנימין שם עשו הסדר כזה.

כמו כן בודאי יש בירושלים גוי שעוסק בסירוס בע"ח נקבות.

בברת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי