איך לבחור נכון ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/11/23 18:18 ח בכסלו התשפד

שאלה

הייתי אמורה לגשת למבחן המתאם (קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה - הכולל 2 חלקים שאלות בסטטיסטיקה וחלק שני טקסטים באנגלית) המבחן ארוך מאוד.

התהליך מיון וקבלה לתואר ארוך מאוד מסתמך על ממוצע ציוני תואר ראשון ,ציון במבחן מתאם, ראיונות קבלה וקורות חיים.

המבחן המקורי היה צריך להתקיים ב10.10 הוא נדחה בעקבות המלחמה ל29.12 אבל יתקיים גם מועד מיוחד לאנשי המילואים בתאריך לא ידוע שאליו כולם יוכלו לגשת גם אלו שלא במילואים

אני באופן כללי אדם שאוהב לסיים דברים מהר ולא לדחות נטיית ליבי היא לגשת למבחן ב29.12 אבל עדיין קיימת אצלי המחשבה שאם אגש למועד המיוחד אולי אוכל לשפר את הציון יותר אבל מצד שני אם המלחמה תמשיך עוד חודשים רבים עלולים לדחות את המבחן של אנשי המילואים לשנה הבאה שזה בכלל דבר לא הוגן שכביכול הם יצטרכו לפספס שנה ולא יוכלו להתחיל ללמוד בשנה הבאה בגלל שהיו במילואים אז אולי יחשבו על פתרון אחר עבורם שהם לא יצטרכו לגשת למבחן אלא יסתמכו על ציוני התואר וקורות חיים אני לא יודעת מה לעשות אשמח לעצה

בנוסף בעבר שאלתי באתר אם יש היתר ללמוד למבחן הזה בשבת כמובן רק לקרוא טקסטים למשל, אבל בגלל שאני יודעת שחסר לי הרבה ידע בהלכות באופן כללי אני מנסה ללמוד דברים שקשורים ליהדות, הלכות ושבת במהלך השבת אבל לא מצליחה כפי שהייתי רוצה ולרוב אני משתעממת ויוצא בסוף שרוב השבת אני ישנה, אבל אם הייתי קוראת למשל טקסטים באנגלית הייתי יודעת שזה עבור המבחן ולא הייתי הולכת לישון אני יודעת שזה נשמע רע, אז כרגע המצב הוא שאני כל שבת חוזרת על אותו התרחיש מנסה ללמוד הלכות לא מצליחה להתמיד הולכת לישון ואז מתחרטת שלא למדתי למבחן אשמח לעצה גם בנושא הזה

תודה מראש על כל מענה וסליחה על אריכות השאלה

תזכו למצוות, מעריכה ממש את האתר והמקום לשאול, תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין איסור ללמוד למבחן בשבת. מותר לך לקרוא חומרים בפסיכולוגיה וכד' בשבת.

הקושי הוא רק אם ההכנה למבחן מעוררת מתח רב וחרדה - כי זה הורס את האוירה של שבת. אבל אם ההכנה למבחן משמחת ומעודדת אותך, מותר לך ללמוד בשבת.

הבעיה שאת מציינת של שעמום בשבת מוכרת היטב. הפתרון הוא לא להישאר לבד בשבת:

ללכת לשיעורים שמתקיימים בשבת

ללמוד בקבוצה קטנה שתיים שלש בנות יחד.

לפגוש בני משפחה או חברים שנעים לך להיות יחד אתם בשבת

להתארח לסעודות שבת אצל מכרים

כל הפעולות הללו הן עונג שבת ועדיפות על פני שעמום ושינה במשך שעות ארוכות בשבת.