חלום על רב בחדר אמבטיה/שירותים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/11/23 15:20 ז בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

חלמתי שאני בחדר האמבטיה שיש בו גם שירותים בבית שלי . ורב שאני מאד מעריץ נמצא איתי שם.

לא זוכר איך נכנסנו , היו עוד אנשים שקשורים לרב לא זוכר האם תלמידי חכמים או לא , ואני מתחיל לספר לו דברים שאני עושה ביום יום והוא מקשיב(תפילות וכו') . שאני מתחיל לספר לו על החטאים שלי הוא קוטע אותי ומתרגז אפילו שאני מבקש שיקשיב לי . וככה נגמר החלום.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר להתרשם מהחלום שיש לך תחושה לא נוחה בגלל חטאים שאתה עושה.

אתה מצד אחד רוצה להסתלק מהם לכן בחלום אתה מנסה לספר עליהם, מצד שני אתה לא באמת מוכן להודות שהחטאים הללו מטרידים אותך - לכן בחלום הרב לא מקשיב לך.

ההתרחשות בחדר אמבטיה קשורה גם היא כנראה לרצון הפנימי שלך להתנקות מהחטאים הללו.

בכל חלום שמטריד אפשר לפעול לפי הדרכת חז"ל, לומר בברכת כהנים את נוסח התפילה: 'ריבונו של עולם אני שלך וחלומותי שלך חלום חלמתי...'