פירוש חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/23 13:10 ט בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב,

אשתי בהריון.

חלמתי הלילה שהסתפרתי תספורת מוזרה קצרה, ובדרך לספר כדי לתקן את התספורת אשתי ואני נתקלנו בלהקות כלבים משוטטות. בחלום היינו בדרך בקולנועית, וכשאני נהגתי דרסנו בטעות חלק מהכלבים שנשכו אותי ברגל בתגובה. היה נראה שאיבדנו את הדרך רגע לפני שהתעוררתי.

האם יש משמעות לחלום, ואם כן מהי ומה עליי לעשות?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נראה שיש משמעות לחלום - אבל אני לא מצליח להציע פשר לחלום. אולי תפנה למבינים יותר ממני.

מכל מקום - הדרכת חכמינו לכל חלום שמטריד אדם - לבוא לברכת כהנים לבית הכנסת ולומר את התפילה להלן:

''רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן: