חזרה בתשובהחזר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/23 00:07 ט בכסלו התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב.

יש לי כמה שאלות. אני ממש אעריך אם תוכל לענות לי עליהן.

אני חוזרת בתשובה ורציתי לדעת כמה דברים.

א׳- יש לי במשפחה מישהי שהוא לא דתי (חילוני) והוא הפעיל את המדיח לפני שבת אמרו לי שזה מותר להפעיל לפני שבת ואז במוצאי השבת להוציא את

הכלים. זה נכון?

ב׳- השבת הבן משפחה שלי החילוני. פתח את המדיח באמצע שבת במקום במוצאי השבת.

ומילא אותו מחדש עם כלים.

אני יודעת שזה לא בסדר שעשה זאת . ואנסה להעיר לו על זה. למרות שאני מנסה לכבד אותו כמו שהוא אותי.

מה לעשות עם הכלים שיצאו מהמדיח? מותר לי לאכול בהם?

ג׳- אותו החילוני במשפחה שלי תמיד מכבה ומדליק את האור . בלי לשאול אותי, ואת עוד בן משפחה שלי שחזר בתשובה. האם מותר לי להכנס לחדר ? ולהתפנות? או לשטוף ידיים וכ׳ו? בחדר שהודלק בו האור? נגיד חדר שירותים או חדר שינה?

אמרו שאם היה אור בחדר , והחילוני הדליק עוד אור . אז אין בעיה להתנהל בחדר ! כי גם עם הוא לא היה מדליק עוד אור , הייתי יכולה לקרוא שם ספר וכ׳ו . האם זה נכון?

ד׳- האם מותר בשבת בערב לאכול מרק חם ששמו על הפלטה כשהיא הייתה דלוקה וחמה לפני כניסת השבת ?

ה׳- אולי זה ישמע קצת טיפשי. אבל יש לי שאלה שאני מסתקרנת בתשובה שלה המון זמן.

שעון יד דיגטלי. על בטריות. שמשנה את השעה עם שניות וכ׳ו האם מותר להסתכל עליו בשבת?

או נגיד שעון של תנור או מקרוגל שהוא מחובר לחשמל ומשנה את השעה וכ׳ו. האם מותר להסתכל עליו בשבת? זה לא מוקצה? כי זה בעצם חשמלי . זה לא כמו להסתכל על השעה שעל המחשב או הטלוויזיה? אני ממש מסוקרנת לדעת את התשובה.

תודה רבה רבה על השקעת הזמן שלך בלענות לי. מעריכה המון.

שנדע רק בשורות טובות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. זה נכון אם אין רעש.

ב. אפשר לאכול בהם.

ג. אם עשה לצורכו את יכולה להכנס לחדר אבל לא להנות הנאות שאי אפשר היה לעשות בלא האור. כגון: קריאה, משחק וכדו'.

ד. אם המרק היה קר וכעת התבשל אסור.

ה. אפשר להשתמש בשעון יד עם בטריות. וכן להסתכל בשעון שבתנור ומקרו.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ