כהנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/11/23 21:04 ה בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב!

לצערי הרב לא גדלתי אם ההורים הביולוגים שלי , לאחרונה עשיתי קצת בירורים וגיליתי שאבי ז"ל היה כהן (ביררתי ברבנות ויש הוכחות) האם זה אומר שאני צריך להתחיל לעלות בברכת כהנים בתפילות שחרית והאם זה אוסר עליי להיכנס לבתי קברות?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש מושג של 'חלל': בן של כהן שנולד מאישה שאסור לכהן להתחתן אתה. אם למשל כהן התחתן עם גרושה או גיורת, הילד שנולד לו הוא 'חלל' ואין לו קדושת כהן.

לכן לא די בכך שאביך כהן, אתה צריך לדעת שאתה לא חלל, כלומר להכיר את אופי הקשר בין אביך ואמך הביולוגיים.

אם יתברר לך שאביך כהן והיה נשוי לאמך בדרך כשרה, הרי אתה כהן לכל עניין: עולה לדוכן, עולה ראשון לתורה, פודה בכורות ונזהר מטומאה בבית הקברות. יש הלכות נוספות שכהנים חייבים בהם, לכן חשוב שתמצא דרך ללמוד את כל ההלכות שקשורות לכהנים עדיף ללמוד זאת עם כהן שמקיים את כל ההלכות הללו.