מה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/11/23 20:51 ה בכסלו התשפד

שאלה

מה? ההבדל בין האמונה של אברהם לבין האמונה של איוב איוב איבד את כל הילדים שלו ואברהם רק התבקש להקריב את הבן שלו אבל בסוף האל לא נתן לו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

איננו יכולים לדעת את השיקולים העליונים.

אתה משווה רק בין אברהם לאיוב - אפשר להביא עוד דוגמאות רבות מכל הדורות של מאמינים דגולים שסבלו והתענו בקשיים נוראיים. לדוגמה: עשרת הרוגי מלכות, מגדולי התנאים בימי בית שני, שנתפסו ועונו על ידי השלטון הרומי.

איננו יודעים ולא יכולים להסביר מדוע נגזרים סבל וייסורים על מאמינים.