שאלה על ברכת אלוהים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/11/23 21:27 ה בכסלו התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב , יש לי בעיה כבר זמן מה, שלא מוצאת לה פתרון , ובגלל עצם כך שלא מוצאת לה פתרון , אז קיללתי את אלוהים , כי כעסתי עליו , והשאלה שלי , מה אלוהים חושב על זה ? הרי כתוב שאל תשפוט אדם בשעת צערו ובשעת כעסו , האם הוא מבין זאת שאני בצער ובכעס ולכן קיללתי אותו ? או שהוא ידון אותי לכף חובה כי הוא לא יעשה אחד ועוד אחד ?

תשובה

שלום וברכה

הבה נפעל בפשטות:

אין לנו מושג מה אלוהים חושב על משהו.

יש לנו מושג כיצד אנחנו צריכים לנהוג.

בוודאי שאסור לומר דברי נאצה כלפי שמיים.

ובוודאי שהקב"ה יודע לשפוט כליות ולב.

ומה שצריך לעשות - כאשר אנו נוהגים שלא כשורה - הוא לשוב בתשובה, להצטער על מה שנעשה, להתוודות בפני הקב"ה, ולקבל על עצמנו שלא נעשה זאת יותר.

ונראה שאת יכולה ללכת בדרך זו, וזה יהיה הדבר הנכון לעשותו.

כל טוב ושמחה