דחיית עליה לתורה בר מצווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/11/23 21:17 ה בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בני אמור לעלות לתורה בי"ג טבת. התכוונו לחגוג בעליה לתורה יחד עם כל בני כיתתו למשפחתי המצומצמת. (ללא חגיגת ערב באולם). מפאת המצב והעובדה שאנו מתגוררים באשדוד, איני יודעת האם יהיה ניתן לחגוג בתאריך המיועד יחד עם בני כיתתו (מבחינת מיגון וכו'... כרגע לא ניתן לעשות זאת ואין וודאות כרגע מה יהיה המצב בהמשך). שאלתי היא האם ניתן שהבן יניח תפילין בתאריך הבר מצווה ולדחות את העליה לתורה לתאריך אחר כך שיוכל לחגוג בשמחה עם בני כיתתו ולא משהו מאוד מצומצם שכולל כ14 איש...

תודה על תשובתך

מיכל

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות גדולות לרגל הגיעו לגיל מצוות. שיזכה למצוא חן בעיני אלוהים ואדם.

נראה לי שאמנם יהיה נכון לפצל את ציון בר המצווה לשני חלקים:

בתאריך שבוה הוא מגיע ל13 שנה ויום אחד - לציין את זה בכך שהוא יהיה שליח ציבור לערבית, מזמן בסעודה קטנה בבית, וכדו'. להביא לידי ביטוי את הכניסה האמיתית והמהותית שלו לעולם המצוות, ואת היכולת שלו להוציא את הרבים ידי חובתם כהלכה.

ובתאריך מאוחר יותר - שיהיה נוח לכולם - אכן לעשות את השבת הראויה בדרך שאתם רוצים ללכת בה. אין חובה בתאריך מסוים.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחות