לא מצליח להוציא מהראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/23 20:12 ה בכסלו התשפד

שאלה

אני מתחזק בזמן האחרון.

יש משהו שלא יוצא לי מהראש לפני כמה שנים אני והבת זוג עשינו הפלה היינו צעירים.

ועד היום זה לא יוצא לי מהראש אני מרגיש שעשיתי משהו נורא,אני מתחרט עליו מאוד,אני מרגיש שאלוקים לא יסלח לי על מה שעשיתי.

וגם קעקועים שעשיתי אני מרגיש כאילו שאני מסתובב עם סוג של הוכחה של חטאים.

כאילו אני מרגיש שלא משנה מה אני אעשה ואתפלל ואהיה בן אדם טוב זה לא יעזור אחרי הדברים האלה שעשיתי.

מה אומרת התורה וההלכה לגבי זה?

תודה רבה לך ושבת שלום.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה מתחזק והולך בדרך הישר והטוב.

לגבי ההפלה והקעקועים שאלו כנראה איסורים שעשיתם בעבר, אבל אנו יודעים את דברי הרמב"ם שאפילו חטא אדם כל ימיו ועשה תשובה בסוף ימיו הדבר מתקבל אצל הקב"ה והוא בעל תשובה גמור. והרמב"ם הוסיף שאפילו עבר אדם איסורים קשים מאד שמונעים דרך תשובה, בכו"א אם עושה תשובה אמיתית הקב"ה מוחל גם על מעשים כאלו. אמנם לעניין הקעקועים יש גם הרגשה פסיכולוגית שהאדם מסתובב עם הקעקוע, אבל אם התשובה היא מאהבת ד' הרי גם זדונות נמחלים ונעשים כזכויות. על כן ככל שהשתשובה מלא יותר, כך גם העברות שנעשו נמחקות. ורק אל דעות יודע את השער והעונש האמיתי.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ