איך להיות אדם טוב יותר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/11/23 21:20 ה בכסלו התשפד

שאלה

שלום, אני בן 18.8. אני החלטתי מעוניין להיות אדם טוב יותר ממה שהייתי וגם להיות טוב יותר עם ה' והייתי רוצה לשמוע את דעתך כיצד אני יכול להיות יותר טוב. באופן כללי אני מכבד מאוד את ההורים, אוהב לעזור בכל פעם שמבקשים ממני עזרה או שלא מבקשים אבל אני רואה או שומע שאדם צריך עזרה ותמיד אחרי שאני עוזר אם אומרים לי תודה אני אומר בבקשה. אני לא מדבר על אנשים מאחורי הגב או מדבר בשפה לא טובה. אני תמיד אוהב להגיד לאנשים בעזרת ה', אני מניח תפילין כל יום יותר משבת בשבת רק טלית, עוזר להורים במטלות הבית ומשתדל שלא לכעוס, לקנא כי אני יודע שאלו מידות לא טובות. אני גם לא רב או מסוכסך עם אף אחד כיוון שאני לא רוצה שיהיו לי אויבים וגם מתוך מחשבה שהחיים קצרים מדי בשביל להיות בסכסוך עם אחרים. מכבד כל אדם מתוך ידיעה שאף אחד לא יותר טוב מאף אחד ושכולנו באנו מאותו מקום ובצלם אלוקים נבראנו וגם אני מנסה לאהוב כל אדם כמו שאני אוהב את עצמי ומנסה לא להתרגז גם כשאומרים עליי משהו לא יפה ותמיד עוזר לחברים שלי כשהם צריכים עזרה. אני גם מקפיד על קריאת תהילים, פיטום הקטורת, תפילה להתחזקות בה' ותיקון כללי כל יום וגם בגלל המצב גם תפילה שה' ישמור על החיילים. אני גם מנסה לשמור שבת בשמחה כי האמת עד עכשיו אני שומרתי שבת אבל זה היה נתפס אצלי למען האמת כיום משעמם. תוכל בבקשה לתת לי עצות כיצד להיות טוב יותר גם מבחינה של איתי עם אנשים וגם איתי עם הקב"ה?

תודה לך ותהיה שבת שלום ובעזרת ה' החיילים יחזרו הביתה בשלום, ה' ישלח רפואת הנפש והגוף לכל מי שצריך ושהשבויים יחזרו הביתה בשלום.

תשובה

שלום וברכה

הדרך בה אתה הולך היא נפלאה.

זו אכן הדרך להיות אדם טוב.

כל מה שאתה יכול להתקדם בדרך זו – הוא עשייה טובה.

וככל שתוסיף אורה – כן ייטב. בשמחה ובטוב לבב.

ועשיית חסד עם הבריות.

יישר כוח ובהצלחה גדולה