כלב שרות להלום קרב בבית הכנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/11/23 21:24 ה בכסלו התשפד

שאלה

האם להלום קרב, מותר להיכנס לבית הכנסת לתפילה עם כלב השרות שלו ?

תשובה

שלום וברכה

יש תשובה מפורסמת של ר' משה פיינשטיין זצ"ל לגבי כניסת עוור לבית הכנסת עם כלב נחיה.

וכך הוא כותב במהלך התשובה:

"...ואין לנו שעת הדחק גדול מזה שאם לא נתירנו יתבטל כל ימיו מתפלה בצבור וקריאת התורה וקריאת המגילה בצבור וגם יש ימים שהעגמת נפש גדולה מאד כגון בימים נוראים וכה"ג שרבים מתאספים... שלכן ראיה גדולה שיש להתיר להסומא שהכלב שמוליכו צריך להיות אצלו תמיד, ליכנס לביהכ"נ להתפלל ולשמוע קה"ת וכדומה. אך טוב שישב סמוך להפתח שלא לבלבל את הצבור".

אמנם, לא כל הנימוקים שלו רלוונטיים למקרה הזה, אולם נראה מדבריו שגם במקרה של הלום נפש בארץ ישראל הוא היה מתיר, ומציע לשבת בחלק האחורי של בית הכנסת.

כל טוב והטבה