שריר שוק שנתפס בלילה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/23 19:59 ה בכסלו התשפד

שאלה

שלום,

יש תופעה שאפשר להתעורר באמצע הלילה כששריר השוק ברגל נתפס בבת אחת בעוצמה מאד חזקה וזה עושה

כאבים מאד חזקים (Nocturnal Leg Cramp). מאד חשוב אם זה קורה ללחוץ בתוך השוק ולעסות כדי להוריד

את הכאב וכדי שזה לא יישאר למשך מספר ימים אחר כך (ותאורטית אפילו יותר ממספר ימים). אפשר גם לעשות קצת

מתיחות כדי לשחרר. השאלה היא - אם זה קורה בשבת, האם זה בסדר כשזה קורה ללחוץ בפנים בשריר, לעשות עיסוי וקצת מתיחות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מותר לעשות פעולות רגילות, דהיינו מתיחות או אפילו קצת עיסוי לא בכח גדול. אבל לא נקודות לחץ שהן רפואה ממשית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ