החלפת שם עבור אימא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 16:42 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אימא שלי שמה קרולה מלידה אישה כבת 60, לאחרונה היא מתעניינת להוסיף שם או להחליף שם, היא חושבת לשנות את השם שלה לקרולין ,

היא הגיעה לבחירה הזאת בגיל כזה עקב מסלול חיים מאוד לא פשוט שהיא עברה בחייה, והצעתי לה שלפני זה טוב לקבל עצת רב...

נשמח לחוות דעת תורה בנושא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שינוי שם בלבד איננו מועיל. אם משנים את ההתנהגות והאופי אז שינוי שם גם מועיל, אבל רק שינוי שם איננו מועיל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ