"בכסף בשבת אין ברכה" - בירורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/11/23 09:16 ב בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

בכסף בשבת אין ברכה, אכן זה עניין ידוע.

מה עם שכר מעבודה שהתקבלה על ידי אדם בתנאי שיעבוד כל השבוע, ושהאדם התכוון לעבוד כל השבוע, גם בשישי ושבת, ויסע לעבודה בשישי שבת, אך לבסוף פוטר?

האם גם בכסף זה אין ברכה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר להשתכר מעבודה בשבת כאשר לא עוברים על איסור וכאשר היא חלק משכר קבוע.

למשל אחות או רופא שעושים תורנות בשבת - השכר שלהם על הימים הללו הוא כשר וטוב מפני שצריך בשבת לטפל בחולים (בתנאי שהם פועלים על פי ההלכה).

כך אם מי שפועל כמלצר בבר מצווה או ברית בשבת. אם חלק מהעבודה נעשה לפני או אחרי שבת כמו עריכה או פינוי של האירוע, השכר שהוא מקבל על כל השעות גם אלו שעבד בשבת הוא שכר כשר וראוי מפני שהוא לא חילל שבת במעשיו.

רק מי שמשתכר בשבת על חילול שבת - אין ברכה בכסף שהוא מרוויח.