משכב עם מספר גויות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 19:39 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום. אני אשמח לתשובה מתומצתת וקצרה.

אני מודע לגודל העוון במשכב עם גויה ואין צורך להזכיר לי זאת.

אני רוצה לדעת אך ורק מה התיקון שעליי לעשות על מנת לכפר על משכב עם מספר גויות לאורך חיי.

עד כה לא מצאתי באינטרנט תשובה מדוייקת אז אשמח לדעת מה התיקון וישר לבצע אותו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש להכיר ולהבין את ההבדלה שבין ישראל והעמים.

לאחר מכן להבין את חומרת היות האדם עם גויה.

לאחר מכן לעזוב את החטא ולקבל על עצמך במוחלטות שלא תחזור חלילה לזה החטא עוד.

לאחר מכן יש להתוודות על המעשה בתפילה או בזמנים מיוחדים.

יש ללמוד היטב היטב דיני ייחוד אבן העזר סי' כא-כב. להתרחק מכן מגע עם נשים.

לאחר מכן יש גם להתענות מספר פעמים ב, ה, ב. אם אפשר להתענות יומיים רצוף עדיף טפי. אם יש לך קשיים לצום יש לפדות את התעניות בצדקה.

כל יום ליתן צדקה לעניים.

להרבות תפילה ותחנונים לפני בורא עולם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ