הטבלת כלים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/23 16:38 א בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב

אתמול הלכתי להטביל רשתות של מנגל ברכתי לפני אבל באמצע עבר אדם שדיבר איתי ועניתי לו ואיני זוכרת אם ברכתי שוב

אחכ ראיתי סימנים לבנים על הרשתות ולא הייתי בטוחה אם זה מהמים והיה גם לכלוך קטן שלא ידעתי אם הוא מהמגבת או לא.

אז היום הלכתי להטביל את הרשתות שוב . לקחתי כלי קטן חדש נוסף וברכתי אבל שוב לפני שבאתי להטביל את הרשתות פנה אלי אדם שעמד לידי ועניתי לו ואז הטבלתי אותן.

האם עלי לשוב ולהטביל בברכה?

תשובה

שלום וברכה

טבילה מכשירה את הכלים גם בלי ברכה.

זו זכות לברך, אבל הכלי כשר, ועל כן אין חובה לשוב ולטבול אותו.

כל טוב