חלב שנשאר גלוי בטעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/23 17:42 כט בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב! השארתי בטעות חלב פתוח שלם של תנובה בקרטון עם הפתח של הפקק על השיש על מנת לשתות ונרדמתי בטעות עם הילדים עד 2:57 וגיליתי שנשאר פתוח. האם מותר לשתות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כידוע השו"ע התיר גלוי בלילה ואין לאסור את המשקה. אבל לכתחילה יש לחוש שהרי זה מבואר בתלמוד שיש להשמר בכך. על כן אין חובה אבל מי שמקפיד בכך צריך להחמיר ולא לשתות.. אין להקל בגלל הקרטון שאמנם הוא לא כלי מתכות (נדה יז ע"ב) אבל יש בו חזוקים.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ