מלחמה ואמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/11/23 08:32 ו בכסלו התשפד

שאלה

כבוד הרב, במפגש חברים אמרתי שהיה לנו מזל שלא תקפו אותנו בו זמנית בצפון. חבר אמר לי שהשם שמר על האנשים בצפון. כאדם מאמין קשה לי עם המחשבה שהשם הגן על הצפון, אבל לא על הדרום. האם חברי צדק?

תשובה

שלום וברכה

אמונתנו העמוקה היא שריבונו של עולם מעורב במה שנעשה בעולמו.

זה אחד המסרים העיקריים של התנ"ך כולו – ההופעה האלוקית במציאות.

אולם, אין אנו יודעים את מערכת השיקולים האלוקיים, ואין אנו יודעים מפני מה בדרום אירע מאורע איום ונורא, ואילו בצפון התמונה שונה. איננו יודעים גם המשמעות לעתיד.

אנחנו מנסים לגשש לאן אנו יכולים לקחת את זה, אבל לא לקבוע מפני מה זה בא.

אשמח אם תקרא את המאמר "החיפוש אחר מענה" (https://bit.ly/49GN3mQ), ואולי תמצא שם את מבוקשך.

ואם תרצה להמשיך ולדון בשאלה – אשמח.

כל טוב