מותר ואסור בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/23 18:00 כט בחשון התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב. רציתי לדעת . האם יש איסור או שזה מוקצה בלשטוף את הפנים בשבת. ואז לקחת נייר סופג (יש קוראים לזה ״נייר מטבח״) הנייר חתוך. ולספוג עם הנייר את הפנים ולנגב את הפנים כדי שיתייבשו .זה אסור בשבת? ואם כן מותר לעשות זאת עם מגבת פנים ? תודה רבה רבה על השקעת הזמן בלענות לשאלתי. המשך יום נעים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם זה כמות מים שיכולה להיסחט יש לחוש אבל כשאין כמות מים שיכול לבוא לידי סחיטה אין צורך להחמיר.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ