קריאה לא נכונה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/11/23 23:35 כז בחשון התשפד

שאלה

אני מתפלל והתחלתי להניח תפילין.

אבל בגלל שלא גדלתי לתוך זה אז אני לא יודע לקרוא את התפילה נכון,את הניקוד והמילים נכון.

נתקלתי בסרטון שאמרו שאם אתה לא מבטא את המילים נכון זה כאילו לא התפללת בכלל,זה נכון?

מדבר על הברכה של התפילין וברכת שמע אפילו בתהילים חלק מהמילים אני לא מכיר בכלל ובטוח שאני לא קורא נכון.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך. מרגש שאתה הולך בדרך האמת, מתקדם בדרך הישר והטוב. המשך בדרכך זו ותעלה מעלה מעלה. וכי יש אדם שיכול לומר אני מושלם בקריאה ובהגוי, אלא לאט לאט לומדים את הדברים. והקב"ה "ליבא בעי - רוצה את הלב" ועל כן כשהרצון הוא חיובי בודאי שהקב"ה מקבל את התפילות ובודאי שיש צורך להשתדל ללמוד לקרוא ולבטא היטב, אבל זה בשלב זה -אשריך.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ